Jij en je partner hebben samen de beslissing genomen om uit elkaar te gaan. Maar wat nu? Is het raadzaam om contact op te nemen met een advocaat of kan een mediator ook goed helpen? LGL legal legt je graag uit wat een mediator uit Noord-Brabant voor je kan betekenen.

Vragen bij scheidingsprocedure

Er komen veel vragen op je af wanneer jij en je partner besluiten een punt te zetten achter jullie relatie. Zeker wanneer er kinderen in het spel zijn wil je de scheidingsprocedure zo soepel mogelijk laten verlopen. Maar hoe ga je te werk? Vragen als: ‘Wat doe je met de gezamenlijke woning?’, ‘Is er een omgangregeling voor de kinderen nodig?’ en ‘Wie betaalt de alimentatie?’ spelen door je hoofd. We begrijpen dat het fijn is dat iemand orde komt scheppen in jullie scheiding. Onze ervaren mediator in Brabant helpt je!

Wanneer kies je voor mediation?

Door een mediator in de armen te nemen kost dit jou en je partner zowel minder geld als minder tijd. Wanneer een rechter een beslissing moet nemen vallen de kosten hoger uit dan wanneer een mediator jullie verder helpt. Daarnaast hebben jij en je partner je zaken meer in de hand dan wanneer een rechter hier uitspraken over moet doen. Doordat onze mediator in Noord-Brabant zit zijn we dichter bij je in de buurt en kunnen we sneller en makkelijker afspreken.

Een goede klik

Een mediator bekijkt de belangen van beide partijen. Ook wanneer er kinderen zijn is het belangrijk dat hier goede afspraken over gemaakt worden. Omdat onze mediator aan de slag gaan met jouw privéleven is het belangrijk dat er een goede klik is. Dat snapt onze mediator uit Brabant maar al te goed. We vertellen je graag hoe we te werk gaan en wat we voor jouw gezin kunnen betekenen. Neem geheel vrijblijvend contact op met  onze mediators.

mr. D.R.M. (Daphne) de Vos 

Onze mediator is MfN-gecertificeerd alsmede is onze specialist ook lid van de Nederlandse vereniging Familie- en erfrecht Advocaten en scheidingsmediators (vFas).