Over Leen

Leen van Langevelde studeerde van 1978 tot 1984 aan de Universiteit van Leiden en werkt sinds 1984 bij LGL legal (voorheen Haans Advocaten). Hij is partner.

Leen is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht, vennootschapsrecht, contractenrecht, bestuursrecht en is als advocaat ook regelmatig betrokken bij overnames. Zijn cliënten zijn middelgrote en grotere ondernemingen o.a. in de aardappelverwerkende industrie, de visserijbranche, bouwbranche en de metaalindustrie.

Dankzij zijn ruime ervaring en inlevingsvermogen weet hij ondernemingen op maat te adviseren. Wanneer het mogelijk is tracht Leen met partijen in overleg een oplossing te bereiken, zodat procederen niet nodig is.

“Een advocaat moet ook kunnen denken als een ondernemer.”

Rechtsgebieden

Leen heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende hoofd- (en sub) gebieden geregistreerd:

  • Ondernemingsrecht, agentuur en distributie, bestuurdersaansprakelijkheid, fusies en overnames, vennootschappen en verenigingen en stichtingen.

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Interesses

  • Golf