Al jaar en dag staat LGL legal als advocatenkantoor ondernemers bij op het gebied van ondernemingsrecht. Onze ondernemingsrecht advocaten zijn daarbij als juridisch adviseur in staat om effectief, pragmatisch en oplossingsgericht met de ondernemer mee te denken.

Mede door de ligging en historie van ons advocatenkantoor hebben onze ondernemingsrecht advocaten daarbij in het bijzonder expertise opgebouwd in de branches bouw en vastgoedtechniekagro en schaal- en schelpdiervisserij. In die branches kennen de specialisten ondernemingsrecht van ons advocatenkantoor de mores als geen ander en weten zij net iets sneller de juridische weg. In veel gevallen maakt juist dat het verschil.

ONDERNEMINGSRECHT ADVOCAAT

Het ondernemingsrecht bestaat uit alle interne rechten en plichten van ondernemingen. Het ondernemingsrecht gaat onder meer over de manier waarop een onderneming is ingericht, de aandelen van een onderneming, de verplichtingen met betrekking tot jaarrekening, veel voorkomende belangrijke contracten zoals een aandeelhouders- of oprichtingsovereenkomst et cetera. Een advocaat ondernemingsrecht is verantwoordelijk voor het adviseren van ondernemingen over juridische rechten en kan helpen bij onder andere aandeelhouder- en bestuurdersconflicten, fusies en overnames, herstructurering en reorganisatie en faillissement en doorstart.

JURIDISCHE ADVISERING VOOR BEDRIJVEN

Groeiende ondernemingen en start-ups vragen de ondernemingsrecht advocaten van ons advocatenkantoor regelmatig om advies, bijvoorbeeld over financiering en zekerheden. Maar ook vragen over wat de meest passende juridische samenwerkingsvormen of joint ventures is of hoe de maatschap, V.O.F., C.V., B.V. of N.V. juridisch ingericht moet worden komen regelmatig voorbij.

Een advocaat ondernemingsrecht van ons advocatenkantoor adviseert en procedeert daarbij regelmatig over vennootschapsrechtelijke kwesties als aandeelhoudersovereenkomsten, aandeelhoudersconflicten, bestuurdersaansprakelijkheid, fusies en overnames en het ontslag van statutair bestuurders.

SPECIALISATIES ONDERNEMINGSRECHT

Bij vragen over (commerciële) contracten, algemene voorwaarden, betalingen en het incasseren van openstaande facturen voorziet ons advocatenkantoor op het gebied van ondernemingsrecht klanten altijd van het juiste advies op maat. Zoals ook bij andere voor ondernemers belangrijke momenten en beslissingen over huur en koop van bedrijfspanden.

Ook advisering over franchise contracten, distributieovereenkomsten enz. passeert regelmatig de revue bij de ondernemingsrecht specialisten van ons advocatenkantoor.

Bij economische moeilijke tijden zijn de ondernemingsrecht advocaten van ons advocatenkantoor de ideale sparringpartner om te komen tot het beste juridisch advies op de terreinen van herstructureringen, insolventie en faillissementen. Dreig je als ondernemer failliet te gaan, maar is jouw onderneming of een gedeelte daarvan nog gezond en rendabel, dan biedt een dwangakkoord zoals in het kader van de Wet homologatie onderhands akkoord (WHOA) soms uitkomst. Laat je zich goed adviseren door een van onze specialisten.

Voor meer informatie en/of de tarieven, neem contact op met onze ondernemingsrecht advocaten van ons advocatenkantoor.

Onze ondernemingsrecht advocaten zijn:

mr. L.J. (Leen) van Langevelde
mr. E.F. (Erik) Gomes
mr. W.H. (Werner) Lindhout
mr. S.H.M. (Sander) van den Elsen
mr. J.J.C.M. (Joost) Willemen
mw. mr. M.A.J. (Marjolein) van Hulten
mr. Y.J. (Yoeri) Snoep
mw. mr. M.E.G. (Megan) Claessen